Dolores Redondo: Den usynlige vogter

Genre: Krimi

Udgivet på originalsprog (spansk): 2012

Udgivet på dansk: 2015

Forlag: Hr. Ferdinand

Sideantal: 432

Jeg har lånt bogen på biblioteket

Ainhoa Elizasu var basajaun’ens andet offer, selv om pressen på det tidspunkt endnu ikke omtalte morderen sådan. Det var først lidt senere, da det kom frem, at der rundt om ligene var blevet fundet dyrehår, hudrester og nogle mærkelige spor, der ikke så ud til at stamme fra et menneske. Desuden syntes en dyster renselsesceremoni at have fundet sted. En ældgammel ond jordisk urkraft havde mærket disse unge pigers kroppe: Deres tøj var flænset i stykker, kønsbehåringen var barberet af, og hænderne var anbragt i en jomfruelig stilling.

Sådan starter bogen og indledningen er meget beskrivende for de temaer, der er igennem bogen og morderens motiver, som bekræftes endeligt i slutningen af bogen. Det er en god bog, den er underholdende og fængslende. Jeg vurderer ofte en bog efter, hvor mange gange jeg er nødt til at skimme sider, fordi de er kedelige eller fuld af unyttige oplysninger, og det skete en eller to gange i løbet af denne bog, så ikke så meget.

Det fængslede mig:

 • De fantastiske beskrivelser af naturen. Man kan virkelig forestille sig, hvordan det ser ud, dufter og opleves i virkeligheden
 • Morderen er meget overraskende. Jeg troede, det var en helt anden (det kan selvfølgelig bare være mig)
 • Persongalleriet var godt beskrevet. Nogle interessante typer, man gerne vil mere ind i
 • Plottet var velfungerende
 • Fortællingens opbygning
 • De overtroiske dele der er med, uden det bliver en decideret fantasy-krimi. De underbygger fortællingen om et traditionsbundet samfund

Det irriterede mig:

 • At den interne stikker ikke bliver opdaget tidligere. Det er for tydeligt beskrevet til ikke at blive opdaget af Amaia
 • Det uforløste forhold mellem Amaia og Flora. Hvorfor får Flora lov til at dominere, og hvorfor siger Amaia ikke fra?
 • Mellemspillet med Iriarte og hans kone, jeg kan overhovedet ikke se, hvilket bidrag det giver til fortællingen
 • Basajaunen – den fylder virkelig meget, når det ikke er en fantasy-roman
 • Afsløringen af morderen og motiver synes at være jappet igennem

Konklusionen er, at jeg vil læse bog nummer 2 også. Selv om der er nogle irritationspunkter, vil jeg gerne se, hvordan persongalleriet udvikler sig. Får Amaia sagt fra over for Flora? Kommer der mere indsigt i deres barndom – søstrene versus Amaia? Hvordan går det med James og Amaia?

Næste bog må gerne være lidt mere sammenhængende og mere fokuseret, men jeg vil prøve at se om biblioteket har den hjemme, så jeg kan låne den i løbet af denne uge.

Min bedømmelse er vurderet ud fra, hvad jeg synes, er den bedste og næstbedste krimi, jeg har læst. Bøgerne vurderes selvfølgelig indenfor genre.

Bedste: Robert Galbraith (J.K.Rowling): Cormoran Strike-serien = 5 bøger

Næstbedste: Gregg Olsen: Megan Carpenter-serien = 4 bøger

DOLORES REDONDO: DEN USYNLIGE VOGTER

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej derude

november 24, 2020

Det der hæklede tæppe

november 27, 2020