Derfor skal du have en Kindle Paperwhite

Dette indlæg er IKKE sponsoret, jeg er bare virkelig glad for min Kindle

Jeg fik min første Kindle, da Kindle 4 kom i 2011. Jeg havde haft kig på en ebogslæser i et stykke tid, og fordi jeg købte et utal af bøger hvert år på Amazon, var det naturligt for mig at vælge deres ebogslæser.

Det var min mand, der gav mig den i gave, for man kunne kun købe den via Amazon i USA, og jeg syntes dengang, det var rimelig besværligt med told, forsendelse osv. fra USA. Men MAND hvor var det fedt at få den. Det var seriøst en lifechanger for mig og det ændrede virkelig mange af mine vaner omkring læsning.

For lidt over to år siden var jeg så klar til at opgradere min Kindle. Jeg har stadig 4’eren og den virker, men det irriterede mig, der ikke var lys i. Man skal i stedet bruge en lille læselampe til at klikke på. Den går i stykker, falder af, sidder i vejen osv. og hvorfor bøvle med det, når man kan købe en med indbygget lys?

Så nu har jeg en Kindle Paperwhite, 4. generation – i øvrigt også en gave fra min mand.

Kindle Paperwhite

Og hvad kan en Kindle Paperwhite så?

Det allersmarteste for mig er baggrundslyset. Det tænder selv, når du tænder din Kindle. Hvis det er lyst, tænder det ikke, hvis du ligger i et mørkt soveværelse, tænder det. Det kikser enkelte gange, men så tænder og slukker man bare for Kindlen igen og så virker det.

DET ER SÅ FEDT! Jeg læser rigtig meget i soveværelset, hele huset kan sove imens, fordi man kan indstille lysstyrken, som jeg har sat på under halv af samme årsag. Og så kan man læse sin bog færdig, mens alle sover.

Den har mere plads end den gamle. Det bruger jeg nu ikke så meget, fordi jeg kun har de ulæste bøger liggende. Ellers skulle jeg bruge alt for lang til på at rulle igennem alle bøger for at finde en bog, jeg ville læse. Jeg har kun brug for at se, hvad jeg endnu ikke har læst, og vil jeg have et større overblik, går jeg ind på min Amazon-app på PC’en, den har alle forsiderne med i farver.

Og så er der touch. På 4’eren skulle man trykke i siden for at bladre. Det kunne jeg nu ret godt lide, men jeg synes også det er fedt, man bare lige swiper for en ny side. Især med den læsehastighed, jeg har. Kliklyden er faktisk irriterende, når man hører den hele tiden. Det er selvfølgelig også klart nemmere at skrue på indstillinger (skrifttype, skriftstørrelse, sepia osv), når der er touch. Det tager ingen tid, fordi alle menuerne er nemt tilgængelige.

Der er to store minusser:

  • Skriftstørrelsen: Der er åbenbart en genvej som jeg ikke ved, hvordan jeg aktiverer, men jeg kommer ret tit til at vælge allermindste skriftstørrelse, når jeg bladrer side. Det kan selvfølgelig være fordi jeg ligger ned og læser…
  • Man har ikke adgang til ereolen eller ereolen global. Det understøttes ikke. Der er de mest fantastiske bøger til rådighed på ereolen og -global, og jeg læser næsten kun engelske bøger, så jeg føler virkelig, der tages noget fra mig når jeg ikke har adgang

Minusserne opvejes dog i den grad ved det allerallerallerbedste ved en Kindle – eller bare en ebogslæser: Jeg skal ikke længere slæbe 5 store bøger med, når vi er på ferie i en uge. Jeg har som regel mindst 10 bøger med på Kindlen i forskellige genrer. Jeg løber aldrig tør, jeg kan skifte genre hvis jeg har lyst og det er supernemt at købe en anden bog på Amazon, hvis jeg har lyst – det kræver bare wifi.

Så hvis du ikke har en ebogslæser eller skal have en ny, så skynd dig ud at købe en Kindle Paperwhite. Nu fås de så i vandtætte for os, der seriøst overvejer at læse i badet

Hav en fantastisk tirsdag

Hilsen Stne

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Manne og Mandse#3

februar 8, 2021