Overlevelsestip til at leve med en teenagedreng

Vi har en 16-årig i huset. Det føles som om, han har været i puberteten siden 2005, men der var han næsten lige født, så det kan jo ikke passe.

Teenageren i sit naturlige habitat

Hvis du også har en teenagedreng derhjemme, så ved du med garanti, hvad jeg taler om.

Den gode nyhed er, at der er håb forude. For det første fordi at hver gang, der er gået endnu et år i pubertetens fængsel, så er der et år mindre tilbage. For det andet har du her en liste, der kan hjælpe dig igennem.

 • Når din søn fylder 10, begynder du kun at ønske dig rødvin og ørepropper i gave. Du får brug for det lige om lidt
 • Når din søn fylder 12, er det på tide at abonnere på alle tilgængelige streamingtjenester. I får begge to brug for det
 • Når du laver indkøbsliste, så fordobl alle punkterne, der indeholder fedt og sukker. Når han fylder 15, så gang antallet med 3. Det, du ganger med, svarer til antal dage, du er dækket ind madmæssigt
 • Køb mange pæne t-shirts og underbukser til ham. Du kommer ikke til at se ham i andet, før han flytter hjemmefra
 • Investér i mørklægningsgardiner. Din søn vil overvejende sove om dagen og det er synd, solen skal vække ham, når han nu sover så godt
 • Lydisolér hans rum. Han vil spille og råbe i vrede og begejstring det meste af natten og når du alligevel ikke er inviteret med til hans larmefest, kan du lige så godt sove i fred og ro
 • Køb det dyreste mobilabonnement til ham, så han har fri eller mest mulig data. Også i udlandet, hver eneste MB bliver helt sikkert brugt. Omkring den 10. i måneden
 • Sig til dig selv hver morgen 30 gange: “Hver gang han råber af mig, er det et tegn på hvor højt han elsker mig”. Når du har sagt det i en måned, vil hans kærlighed til dig føles som en meget troende katoliks kærlighed til Paven
 • Hvis du kan lide skattejagter, bliver det nogle lykkelige år for dig. Alt hans vasketøj fungerer som en skattejagt. Det ligger 7 forskellige steder og er blandet med det rene. Det eneste sted, det aldrig ligger, er i vasketøjskurven
 • Alle hans hjerneceller er omdirigerede til at tage sig af hormonerne. Derfor er hans hjerne som en encellet organisme. Stil derfor primært spørgsmål, der kan besvares med Hmrfff (=nej) eller Hmmm (=ja)
 • Alt hans skolearbejde afleveres præcist til tiden eller for sent. Kom ikke med undskyldninger for ham, men glæd dig over, det overhovedet blev afleveret. Nu endda uden ketchup-pletter, fordi det er digitalt
 • Han går ikke frivilligt i bad. Sig til ham, han får 5 kroner, hver gang han har været i bad. Dem kan han bruge på 6 romkugler i Føtex om tirsdagen og så har han badfri om søndagen. Der ser du ham alligevel ikke efter han har været til fest lørdag

Din teenagesøn har en fantastisk personlighed. Den er gravet ned under Mount Doom af hormoner, men på et eller andet tidspunkt får den lov til at se solens lys igen. Glæd dig, til det sker, og i mellemtiden kan du føre journal over hans meritter. Den kan sikkert blive udgivet som den nye Adrian Mole eller Bridget Jones, bortset fra at ingen kan forestille sig, det er virkelighed.

Hav en fantastisk onsdag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Meditation og tankemylder

februar 11, 2021