Meditation og tankemylder

Jeg mediterer hver dag. Nogle gange springer jeg over i weekenden. Ikke fordi jeg absolut vil, men fordi det nogle gange kan være svært at finde ro til det. Og jeg er slet ikke trænet nok til at kunne meditere, mens verden eksploderer omkring mig.

Så hvorfor meditere?

Jeg har konstant tankemylder. Jeg kender en med ADHD, der kalder det popcorn-tanker, fordi de popper konstant som popcorn. Og nej, jeg har ikke (diagnosticeret) ADHD. 😊

Men tankemylderet har jeg. Det er der HELE tiden, når jeg skal sove, når jeg ser en film, når vi kører bil. Det giver problemer i forhold til at sidde stille i en biograf, til et foredrag, i en samtale. OG det er irriterende. Der er kun to tidspunkter, der er ro: Når jeg sover og når jeg læser. Derfor læser jeg så meget.

Meditation hjælper. Som i helt vildt meget! Der er mange andre fordele, men det er nok for mig at få styr på tankemylderet.

Så hvordan, hvor tit og hvor længe?

Først og fremmest er det vigtigt er erkende, at man på ingen måde kan starte med en meditation på en halv time, hvis man lider af tankemylder. Man skal heller ikke lave alle mulige fancy fokusmeditationer. Alt det kan vente, til du er meget, meget mere trænet. Og det tager altså flere år.

Start med at finde en kort meditation. Jeg finder dem på youtube. Stemmen er vigtig. Den skal bare være på max 5 minutter, for det kan du overskue uden hele tiden at føle, du skal et eller andet. Og du vil være stolt over, du kunne gennemføre en hel meditation bagefter

Vælg kropsscanning eller åndedrætsmeditation. Det er så nemt at gå til, du skal gøre noget, alle kan være med til. Du skal bare gennemgå din krop lige nu eller trække vejret, som du bliver bedt om. Peace of cake.

Sæt mobilen på lydløs og tag hovedtelefoner på. Sig til dine omgivelser, du ikke må forstyrres de næste 5 minutter. Det kan alle godt overholde, selv min 8-årige.

Du kan meditere alle steder. På toilettet, i badekarret, foran din computer, i sengen. Jeg mediterer to steder: Foran min PC med hovedtelefoner eller når jeg er ude at gå – det har jeg trænet mig i at kunne. Det er bare en lidt anden på at gribe det an på

Og så er du i gang! Det virker at gøre det hver dag. Gør det til en del af en rutine, bare 5 minutter. Lige inden aftensmaden – eller efter. I en pause. Når du skal til at koncentrere dig, har et vigtigt møde eller jobsamtale.

Den største bonus er, at du har fri 5 minutter hver dag. 5 minutter hvor du lige giver dig selv en pause og nyder bare at være. 5 minutter hvor ingen må forstyrre dig. Heller ikke alle dine vigtige tanker om lister, ting der skal udfyldes, noget du skal huske osv osv osv.. Der er kun her og nu.

En anden stor bonus er, hvis du laver åndedrætsmeditation. Du vil efter cirka 2 ugers daglig meditation (ja, også bare 5 minutter) opdage, at du kan styre din krop med åndedrættet. Hvis du er nervøs, kan du tage dybe indåndinger. Indtil det bliver bedre. Hvis du har ondt et sted, kan du mindske smerten ved dybe vejrtrækninger. Hvis du keder dig, kan du udfordre dig selv i, hvor lang tid du kan holde vejret

Det er bare med at komme i gang. Tro mig, din hjerne vil takke dig for pausen.

Jeg bruger og har brugt disse meditationer rigtig meget:

God fornøjelse, jeg håber, du kommer i gang med at gøre det her for dig selv.

Hav en god torsdag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Frokost med hjemsendte børn

februar 12, 2021