De 10 bedste bøger jeg har læst – nogensinde!

Jeg har ikke tal på, hvor mange bøger, jeg har læst.Jeg kunne læse, inden jeg begyndte i skolen, men det var ikke lige der, jeg læste de store skønlitterære klassikere.

I starten læste jeg omkring en bog om måneden. Men fra 4. klasse og frem var det en bog om ugen. Jeg hang altid ud på biblioteket og i 6. klasse var der flere hylder, jeg havde læst alle bøgerne fra.

Jeg er på ingen måde en litterær bogsnob. Faktisk nærmest tværtimod. Jeg gider ikke at læse et højtideligt sprog, hvor forfatteren bruger fancy vendinger for vendingens skyld. Det ødelægger fortællingen og antyder, der måske mere er sprog end en egentlig fortælling i bogen.

Når det så er sagt, kan sproget virkelig bruges til at underbygge en bog og den fortælling, der bygges op.

De 10 bedste bøger er udvalgt efter, hvilke bøger jeg har lyst til at læse igen og igen. Hvor sproget, historien, tempoet, persongalleriet og evnen til at fastholde læseren går op i en højere enhed. Det er de bøger, der altid er hos mig, hvor jeg kan tage dem ned fra hylden efter 10 år og stadig vide, hvor i bogen min yndlingspassage er.

Og her er de så – de 10 bedste bøger (teknisk set er det nok bogserier) jeg nogensinde har læst:

  1. Pigebørn af Louise Alcott
  2. Den Romerske Familie af Colleen McCullough
  3. Papmachereglen af Hella Joof
  4. Dragonlance af Weiss/Hickman
  5. Pride and Prejudice af Jane Austen
  6. Narnia af C.S. Lewis
  7. Fionavar-goblinen af Guy Gabriel Kay
  8. Ringenes Herre af J.R.R. Tolkien
  9. Harry Potter af J.K. Rowling
  10. Hyperion-serion af Dan Simmons. Seriøst bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Jeg har læst dem på engelsk og på dansk, og jeg skal snart i gang med dem igen. De er som et familiemedlem, jeg ikke ser tit nok

Hvilke yndlingsbøger har I på listen?

God mandag derude

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 ting min mand ikke ser

marts 2, 2021