Børnene vælger bøger – 9 anbefalinger

Jeg har været på biblioteket med børnene et utal af gange. Det var oprindelig en tradition, der startede hver lørdag formiddag. Vi boede tæt på biblioteket, og de havde lige fået indrettet børneafdelingen med huler, små køretøjer, læsehjørne og et personale, der var helt klar på en støj, det automatisk medfører. Jeg gik derhen med de to store, den yngste var ikke født endnu. Så var vi der et par timer, de legede igennem, jeg lånte bøger og så gik vi til bageren på vej hjem. Vigtig detalje 😊 .

På et eller andet tidspunkt begyndte de at have en holdning til, hvilke bøger der skulle lånes. Jeg lod dem som regel bestemme, medmindre de kom med en bog på 500 sider og ville have den med hjem. Og ja, det er faktisk sket, bortset fra det var den ældste der havde lånt den med hjem fra skolens bibliotek, på trods af flere forsøg fra bibliotekarens side på at stoppe ham. Den blev IKKE læst til ende, før den blev afleveret. Den ældste gik trods alt kun i 1. klasse og læste primært Jumbobøger.

Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad de tre børn har læst. Drengene indbyrdes er der heller ikke så mange fællesnævnere, fordi de har så forskellige interesser. Den ældste elskede humoristiske bøger og gys. Den mellemste, som jo er en pige, sprang fra eventyr og prinsesser til dagbøger og nu tilbage til eventyr, bare mere magiske. Den yngste har to altoverskyggende interesser: 2. Verdenskrig (gaab) og magiske verdener. Han læser ikke vildt meget selv endnu, da han er travlt optaget af at skyde med pinde i haven, men han låner jo bøger på skolebiblioteket i ny og næ.

Her er 9 anbefalinger, som børnene har lånt på biblioteket eller ønsket sig i gave. Tre anbefalinger per barn, den ældste først, så den mellemste og de sidste tre er den yngstes.

  1. Hele serien med Kaptajn Underhylere. Den ældste ELSKEDE dem og har så tit siddet og grinet højt, mens han har læst dem.
  2. Bøgerne om Warcraft – de der er oversat til dansk. Han spillede selvfølgelig Warcraft (ikke WoW), så det var en naturlig udløber
  3. Alle bøgerne i serien Gåsehud. Vi købte en stak brugt på DBA, fordi han var så vild med dem
  4. Harry Potter – hele serien. Vi har den første på dansk, resten på engelsk. Hun er nået til nummer 3, og hun elsker dem lige så højt som alle andre Harry Potter-fans. Vi skal jævnligt høre kommentarer om , hvor skuffet hun er over stadig ikke at have modtaget sit brev fra Hogwarts
  5. Nikkis dagbog, som er teenagerens udgave af Bridget Jones’ dagbog. Hun læste ikke andet en overgang
  6. Twilight-serien. Den læste jeg så som voksen, og er jo altid fedt at dele bogsmag med en på 12-13 og skulle tage stilling til, om man er “Team Jacob” eller “Team Edward”. Jeg er så “Team Jasper”, men den diskussion tager vi vist en anden gang
  7. Min morfar er sørøver. Den yngste har altid været fashioneret af krig, plyndringer, død og ødelæggelse. Det her er en sød og ufarlig bog om sørøvere og den yngste har fået den læst igen og igen. Jeg har dog ikke givet 400 for den som i linket, men købte den i Fakta for 30,- kroner
  8. Minecraft. Efter han begyndte at spille Minecraft for et par måneder siden, begyndte han også at læse om det. Han har overtaget storebrors bøger, som jo næsten er slidt i laser
  9. Normandiet – en grafisk novelle om D-Dag. Han har den med overalt. I skolen, ud til Momse, i seng. Den er ret svær at læse, men han vil gerne, så han læser og jeg hjælper han med de svære ord. Den er FANTASTISK, hvis man er til 2 Verdenskrig. Også som voksen
Her er de 6 af bøgerne

Den yngste er lidt atypisk i sit valg af bøger, men de to store rammer meget gennemsnittet. Der er jo en grund til at bøgerne er så populære.

Læser dit barn noget atypisk? Eller står du også i kø på biblioteket til at låne, som de fleste af os andre gør?

Hav en fantastisk tirsdag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Manne og Mandse#9

marts 24, 2021