Når teenagerne taber hjerneceller – 10 smukke eksempler

Hjernen ændrer vægt, når man kommer i puberteten. Det ved man, fordi man har vejet hjernen i forbindelse med obducering af mange mennsker igennem tiden. Den vejer mindre, mens de er i puberteten. Det forklarer jo en hel del for os, der er velsignede med teenagere. Det forklarer hvorfor, det føles som om man bor sammen med to egern … eller akvariefisk for den sags skyld, afhængig af hvad tid på dagen, det er.

Du kender det formodentlig godt. Din teenager kommer og spørger om noget, og din umiddelbare tanke er: “Når du spørger om sådan noget, må jeg jo se det som et mirakel, at du overhovedet kan tale.” Og det er helt normalt at have den tanke. Flere gange om dagen. HVER DAG.

Mine teenagere beriger mig dagligt med spørgsmål, som jeg ikke ved, om jeg skal grine eller græde over. Jeg vælger at grine. Og ikke at tænke på at min intelligens dalede, da jeg hørte spørgsmålet.

Her er 10 vidunderlige eksempler på, hvad de spørger om. Og nej, det er ikke særligt udvalgt, de popper dagligt op i forskellige former. 😄

  1. Hvad er køkkensalt?
  2. Hvad er madolie?
  3. Hvad hedder det der over os? (Ved svaret “loft”, var reaktionen: “Nå…jeg troede, det var det, der er rundt om døren.”)
  4. Må jeg spise alt det hvide på de der planter (=bønnespirer)?
  5. Hvad er natron (udtalt, så det rimer på kanon)?
  6. Mine højttalere er holdt op med at virke. Jeg skal have nogle nye! (Spoiler: Der var slukket på kontakten)
  7. Hvad er -63+60? Giver det 120? (Her troede jeg kortvarigt, at jeg var med i “Steen og Stoffer”)
  8. Hvad er det nu, det hedder, det vi spiser? (Spoiler: Det hed koteletter. Som det hed ugen før også)
  9. Hvad betyder “beskrivende”?
  10. Jeg gav mine cookies 25 minutter i ovnen, selv om der stod 14-16 minutter. Bare for en sikkerheds skyld, så de ikke er rå

Jeg hviler trygt i, at de jo bliver normale igen, inde de bliver 30 år. Det blev de fleste andre jo også. Og desuden vejede Einsteins hjerne lidt over 100 gram mindre end den gennemsnitslige mandlige hjerne. Og han klarede sig fremragende.

Har du lignende eksempler? Jeg foreslår, du skriver dem ned, de er gode at have til bryllupper, fødselsdage, eller når deres egne børn fylder 13. Så kan du printe det ud og ramme det ind til dem. 😄

Hav en fantastisk onsdag.

Hilsen

Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Manne og Mandse#9

marts 24, 2021