Solcremer til sart hud – en anbefaling

Dette indlæg er ikke sponsoreret, udelukkende baseret på mine egne erfaringer

Nu er solen rigtig kommet frem, og så skal der endnu mere solcreme til, end der plejer.

Jeg bruger solcreme i ansigtet hver eneste dag, hele året rundt, fordi jeg er ude at gå 5-10 km hver dag, afhængig af vejret. Min hud er udpræget nordisk, lys og fregnet, og jeg tåler ikke direkte sol. Varmen kan jeg klare, men uden solcreme kan jeg være i solen i et kvarter, før huden begynder at brænde. Med solcreme SPF 50 kan jeg klare omkring en time i direkte sol. Det gælder også ansigtet, i hvert fald sommer, om vinteren kan jeg klare hele dagen, eftersom der ikke er supermeget lys eller sol.

Kroppen beskytter jeg delvist med tøj, det kommer lidt an på, hvor vi er og hvad vi laver. I Italien bruger jeg lange nederdele og bukser i hør og maxikjoler. Armene er stort set altid bare, fordi jeg ikke rigtig bliver skoldet på armene af en eller anden årsag. På kroppen kan jeg tåle al slags solcreme og bruger bare det samme, som jeg køber til børnene.

Ansigtet er jeg nødt til at beskytte ekstra. Ikke af forfængelighed, men fordi jeg let bliver skoldet. Så 2 x solcreme og så en hat. Altid en hat, også selvom det blæser og den skal bindes med et tørklæde. Så kan jeg sagtens klare et par timer ved stranden eller en dag ved havnen.

Min hud er sart og slår ud af de underligste ting. Så jeg er ikke så glad for at prøve nye ting i ansigtet, fordi det typisk tager 2-3 uger, før udslættet er væk igen. Og i den tid slår jeg ud af alt muligt andet også.

Jeg har prøvet en del forskellige solcremer i ansigtet. Og smidt en del ud, fordi de var totalt skod. Ikke til alle, min mand og mor kan tåle dem, men med ultrasart hud kan man ikke. Så de følgende solcremer er gennemtestede. De virker suverænt, jeg kan tåle dem og får intet udslæt. Og konsistensen er til at have med at gøre.

  • La Roche-Posay ANTHELIOS: Jeg har set denne anbefalet flere steder og alt godt hvad der siges om den, er rigtigt. Den er FANTASTISK! Nem at arbejde med, øjnene løber ikke i vand, hvis den kommer for tæt på og den holder faktisk i længere tid end de fleste andre. Den er lidt dyr, men drøj og jeg bruger 2-3 solcremer i ansigtet i løbet af et år og så er det ikke så meget
  • Avene Intense Protect: Den er relativt ny og nem at arbejde med. Jeg har brugt flere fra Avene, og jeg kan virkelig godt lide dem. Hvis Anthelios ikke er der, snupper jeg Avene – eller hvis Avene er på tilbud. Jeg kan skifte fra den ene til den anden uden problemer
  • Vichy Idéal Soleil Velvety Cream er også superfantastisk. Jeg gav mit eksemplar til min svigermor, som også døjer med sart hud og hudkræft i ansigtet, så hun SKAL bruge solcreme for første gang i sit liv. Denne kan hun tåle og er i øvrigt glad for, som jeg også var, indtil jeg gav hende den. Den er virkelig lækker i konsistensen
  • Rudolph Care Sun Face Cream: Den har vi med i tasken. Min datter i skolen, fordi “ingen smører solcreme på i skolen, Mor. INGEN!”. Jeg synes bare, den er god at have med på ferie, på stranden eller andre steder, fordi den er lille, nem og beskytter godt. Super til næsen eller skuldrene, hvis det lige brænder lidt

Til kroppen bruger jeg som regel bare Derma. Den fås alle steder og den kan det, den skal.

Hav en fantastisk mandag og nyd det gode vejr, som varer lidt endnu.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *