Mine 5 bedste kogebøger

Jeg elsker at lave mad og det er mig, der laver mad de fleste dage herhjemme. Vi kører overvejende efter madplan, planlagt og eksekveret af mig – lige bortset fra denne uge, hvor jeg glemte det og i stedet fyldte kurven med de sædvanlige varer hos nemlig. Det er ofte samme kød vi bruger og med lidt grønt, kartofler, ris og pasta kan det ikke gå helt galt.

Min madplan laves nogle gange i hast foran computeren, så bestiller jeg direkte fra nemlig imens. Det er så ikke altid de helt gennemarbejdede madplaner, men de fungerer, når vi har travle uger. De allerbedste madplaner fremkommer, når jeg sætter mig med en stak kogebøger og bruger dem som basis. Så selv om der er virkelig mange lækre retter på nettet, så er det for mig langt bedre at sidde med fysiske bøger.

Som følge deraf har jeg 5 yndlingskogebøger – den ene er strengt taget en bagebog, men der er både brød og tærter i den, derfor er den med. Disse fem er altid med i planlægningen og er efterhånden temmelig medtagede. Der er mad på flere af siderne – man kan tydeligt se hvad der er mine yndlingsopskrifter.

Disse fem er mine yndlingskogebøger, de står i vilkårlig rækkefølge:

  1. Sophie Dahls køkken året rundt: Ikke alle opskrifterne er lige i familiens smag, men de der er, er virkelig gode og gengangere. Der er en suppe med røget kuller (jeg bruger røget makrel), som alle børnene elsker. Jeg bager som regel brød til, både Sif Orellana og “Bag med Smag” har nogle gode opskrifter til
  2. Nigella Express: Bogen hvor mange af siderne er klistret sammen pga. mad. Jeg ELSKER denne bog og har brugt den virkelig, virkelig meget. Klart mit allerbedste kogebogskøb. Det er hurtig mad, nem mad og Nigella bruger gerne erstatninger i stedet for at lave alt muligt fra bunden – netop fordi det skal være hurtigt. Men det smager fantastisk
  3. Ottolenghi/Tamimis Jerusalem: Jeg har boet i Jerusalem og denne kogebog er indbegrebet af, hvad mad i Jerusalem er. Jeg elsker at sidde og svælge i opskrifter og billeder. Ikke alle opskrifterne falder i familiens smag, men i hvert fald halvdelen gør, og der er oftest et indslag fra Jerusalem de uger, hvor jeg laver madplan ud fra kogebøger
  4. Sif Orellanas Rollinger og Roulader: Opskrifterne i denne bog er på en eller anden måde nemt tilgængelige, selv om de ser komplicerede ud. Der er mange gode hits i denne
  5. Bag med smag: Der er INGEN dårlige opskrifter i denne bog. Der er en chokoladekage, jeg altid bager til fødselsdage (Sarahs chokoladekage). Der er flere uforlignelige tærter og generelt bare både klassiske og nye opskrifter. Alle mine tusinde børn ved, det er min yndlingsbagebog

Hav en fantastisk torsdag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De 7 dyder - visdom

april 28, 2021