5 bøger jeg har genlæst i år

Jeg genlæser ofte bøger. Når jeg har læst en virkelig god bog, har jeg svært at lægge den fra mig mentalt. Over tid forsvinder dele af historien fra min hukommelse, men jeg husker stadig de følelser, bogen vakte i mig, og det er dem, der får mig til at genlæse bøger. Den eneste genre, jeg stort set aldrig genlæser er krimier. Det er fordi, jeg kan huske hvem morderen er og derfor en del af plottet, og det ødelægger hele overraskelsesmomentet for mig. Undtagelsen er bøgerne om Will Trent (Karin Slaughter) og Cormoran Strike (Robert Galbraith/J.K. Rowling), det er fordi persongalleriet er så rigt og velbeskrevet, og så udvikler de sig meget undervejs, som serierne skrider frem.

Nogle gange er det samme oplevelse at genlæse en bog, overraskelsen undtaget. Men følelserne der vækkes er det samme og det er jo fantastisk. Andre gange kan jeg virkelig undre mig over, hvorfor i alverden jeg syntes, det var så god en bog i første omgang.

I år har jeg genlæst 5 bøger, og det har været en blandet fornøjelse. Jeg har yderligere 15 bøger, jeg agter at genlæse, så der kommer nok et opfølgningsindlæg. De 5 bøger med min uforholdne mening tilknyttet er følgende:

  • Mhairi McFarlane: It’s not me – it’s you: Mhairi McFarlane skuffer aldrig! Jeg har læst alle hendes bøger, og de er uden undtagelse fantastiske. I den grad også ved genlæsning. Jeg har alle hendes bøger på Kindle og er efter denne gået i gang med at genlæse allesammen
  • Sophie Ranald: Thank you, next: Ja, sådan havde jeg det også med bogen. Den var IKKE en genlæsning værd. Jeg er ellers glad for Sophie Ranald, men har ikke rigtig gjort det i at genlæse hendes bøger. Nu prøver jeg en til, og hvis det er samme oplevelse, genlæser jeg så bare ikke hende.
  • Jo Watson – Love to Hate You: Endnu en skuffelse. NOGET større end Sophie Ranald. Efter 40 sider gav jeg simpelthen op. Den var så utrolig dårlig, at jeg virkelig følte, jeg havde spildt min tid ved at læse den. Og jeg synes den var virkelig god, da jeg læste den første gang. Det har nok været efter en flaske rødvin…
  • Holly Black – The Cruel Prince: Endnu en forfatter der aldrig skuffer. Aldrig nogensinde! Holly Black skriver, som Vivaldi komponerer, hvis du spørger mig. Det er ikke sidste gang, jeg har genlæst denne bog – eller nogen af hendes andre.
  • Judy Blume – Wifey: Jeg elsker Judy Blumes bøger. Hun er svært underholdende på en nogle gange underspillet måde. Jeg har “Smarte Kvinder” og læst den mange, mange gange. Flere andre af hendes bøger har jeg også genlæst, og jeg griner stadig, bliver sur, forarget og glad. Hver gang.

Hav en fantastisk mandag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 funfacts om Venedig

maj 11, 2021