5 funfacts om Venedig

Jeg fortsætter min tour de Italien i sorg over, vi næppe kommer derned i år. Jeg ligger næstsidst på vaccinationsplanen sammen med ældstebarnet, og som sjov sidebemærkning ligger min mand, som næste aldersgruppe der skal vaccineres, fordi han i kraft af sin alder tilhører en højere risikogruppe hæhæ.

Denne gang er det Venedig, fordi det er den smukkeste by i Verden, synes jeg, og det er en by, man hele tiden har lyst til at komme tilbage til, når man først har været der en gang.

Og hvis man nu skal til Venedig for første gang i en sommerperiode og tænker, man sagtens kan gå ind til midten. LAD VÆRE! Du dør af varme, der er ikke vildt mange steder at købe vand, gps’en virker sporadisk og hvis du har børn med, skal du høre på deres lidelser i en par timer. Parkér i stedet på parkeringsøen og tag en vandbus (eller hvad de hedder). Det er totalt fedt, især når man står udenfor.

Så her er 5 funfacts om Venedig:

  1. Venezuela er opkaldt efter Venedig og betyder “Lille Venedig”. Det er fordi, Amerigo Vespucci synes husene i den lille by, Lake Maracaibo, mindede ham om Venedig
  2. Den første kvinde (man har kendskab til) der skrevet og bestået en Ph.D blev født i Venedig. Hun bestod i 1678 fra universitetet i Padua i filosofi som 32-årig
  3. Hvis du cykler eller trækker en cykel i det indre Venedig, får du en bøde på EUR 100
  4. Og så en personlig erfaring: 80% af de unikke venetianske glasvarer er lavet i Kina. Jeg har checket i en del butikker. RIMELIG skuffende, især fordi priserne på ingen måde afspejler oprindelsen
  5. Den lækre drink Bellini blev opfundet på Harry’s Bar i Venedig mellem 1934-1948. Den er opkaldt efter en maler fra 15. århundrede. Nogle ville så mene, den har en del ligheder med den cubanske cocktail Adalor, men Bellini er så udpræget italiensk med Prosecco og de allestedsnærværende ferskner i sommermånederne. Mange laver den med champagne, men den rigtige skal være med prosecco. Det ved enhver, der har været i Italien.
  6. BONUSOPLYSNING: GPS’en virker sporadisk. Vi fór totalt vild i Venedigs gader, uden for centrum. vores gps i mobilerne viste, vi var i cemtrum – det var vi bestemt ikke. Vores ældste (som er som duerne) tog teten, sagde vi skulle følge ham, han kunne godt finde ind til centrum, og et kvarter senere stod vi ved Markuspladsen. Næste gang havde vi et fysisk kort med…
Hus fra Lake Maracaibo i Venezuela

Hav en fantastisk tirsdag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Manne og Mandse#13

maj 12, 2021