5 tegneserier der burde filmatiseres

Da jeg var ung, læste jeg virkelig mange tegneserier. Lige så mange som jeg læst ebøger. Jeg elskede tegneserier, altså dem der var ordentligt tegnet, og de måtte også gerne falde indenfor genren scifi eller fantasy. Der er ikke så meget, der har ændret sig siden dengang.

Efterhånden som jeg er blevet ældre, og de filmiske effekter har ændret sig markant, er jeg begyndt at håbe, nogle af mine gamle favoritter må blive filmatiseret som animeret eller rigtig film. Lidt lige som Sabrina og Walking Dead. Jeg har 5 favoritter, som man seriøst burde overveje at filmatisere. Det ville jo blive de fedeste serier på Netflix, hvis du spørger mig. Og ikke som inspiration men lagt så tæt som muligt op af originaltegneserien.

Her er de 5 favoritter og mine forslag til, hvordan de skal filmatiseres. De står i vilkårlig rækkefølge:

  • Vindens Passagerer af Francois Bourgeon: Den foregår i 1700-tallet og handler om en ung adelskvinde der bliver viklet ind i slaveoprør. Den er SÅ spændende og virkelig godt tegnet. Den kan jeg godt se som rigtig Netflix-serie, lidt i stil med Black Sails
  • Gammelpot af Thom Roep: Jeg har læst allesammen en del gange. Det har min mor også. Vi elsker den. Jeg kunne godt tæne min at se denne filmatiseret i animeret udgave. Den er meget humoristisk og også lidt hyggelig, så det skulle være i stil med Toy Story
  • Nofret af Sussi Bech: Altså den har jo noget Lara Craft og The Mummy i sig. Bortset fra Nofret er langt mere velskrevet. Den burde klart laves som serie med rigtige mennesker. Den er veltegnet og historien er så god, at man er nødt til at have alle bind i nærheden, når man går i gang. Ja, det har jeg så også næsten, mangler lige de sidste to
  • Thorgal-krøniken af Jean van Hamme: Jeg har også læst Thorgal mange gange. Virkelig mange gange og jeg elsker den. Desværre er jeg aldrig blevet færdig med den, fordi den til min store sorg er kraftigt undervurderet af bibliotekerne. Den kunne godt laves som animeret serie. Alle mine børn ville se den som animeret. Også mig selv egentlig
  • Isabella af Delporte/Macherot: Klart en rigtig serie. Hvis man kan lave “The Witcher”, kan man også lave Isabella. Den ville kunne ses af alle aldre, hele min familie ville sluge den råt og helt ærligt: HVORFOR ER DEN IKKE BLEVET FILMATISERET?

Hav en fantastisk tirsdag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *