7 bogforsider der holdt, hvad de lovede

Jeg bliver primært besnæret af forsiden, hvis jeg introduceres for en ny forfatter. Hvem gider at læse en bog med brun forside og titlen? Det er jo megakedeligt! Det er ikke fordi, jeg forventer, den nye Claude Monet har malet forsiden, men den må altså gerne sælge bogen ordentligt.

Der er talrige eksempler på bøger, der er blevet oversolgt på forsiden. Dem vil jeg ikke hænge ud, for der sidder jo som regel en forfatter i den anden ende, der har skrevet sit livs værk, og så synes jeg ikke, det tjener nogle, at jeg fortæller om, hvor skod deres bog er. Det er jo bare min holdning.

Derimod synes jeg, det er interessant med de bøger, hvor forsiden enten undersolgte bogen, enten leverede præcist, hvad bogen var.

Jeg har samlet 7 eksempler på forsider, der leverede varen. Det jeg så på forsiden, var også den oplevelse, bogen gav mig. Eksemplerne og mine forventninger til bogens indhold kommer her:

  • The Miniaturist af Jessie Burton: Da jeg så forsiden, tænkte jeg, den så magisk ud. Historisk og magisk. Jeg læste, hvad den handlede om og besluttede mig for at læse den. Jeg blev ikke skuffet. Den er præcist, hvad den er. Godt krydret med drama
  • The Paper Magician af Charlie N. Holmberg: Her tænkte jeg “En sød, magisk historie”. Det er den. Med en overraskende slutning, som alle hendes bøger har. Jeg har læst alle i serien og skal genlæse dem i år, de er så søde og magiske nok til at holde mig fanget
  • The Vine Witch af Luanne G. Smith: Forsiden antyder noget dramatisk, giftigt, jordisk. Og det er historien også. Den er superspændende, og jeg læste den på en aften
  • The Sin Eaters Daughter af Melina Salisbury: Bogen ser farlig, fængslende og dramatisk ud, fyldt med hemmeligheder. Bogen leverer varen. Der er flere i serien, men dem er jeg så ikke lige nået til endnu, så jeg ved ikke, om forsiden holder på de øvrige boger
  • The Cruel Prince af Holly Black: JEG ELSKER HOLLY BLACK! Dette er den første bog, jeg læste af hende. Det ligner en tornet, tvistet bog og det er også, hvad den er. Hun fortæller de bedste historier, og denne er ingen undtagelse
  • Eleanor & Park af Rainbow Rowell: Jeg forestillede mig en sød, nutidig YA kærlighedshistorie med godt sprog, der ville holde mig fysisk fanget samme sted, til jeg var færdig. Det gjorde den også. Fuld af følelser. Jeg skal også genlæse denne i år
  • Mistborn af Brandon Sanderson: Ud fra forsiden var jeg sikker på, dette var en klassisk fantasy-roman formodentlig i stil med Dragon Lance. DET VAR DEN!!! Jeg læste denne bog og købte øjeblikkelig resten af serien. Der var to uger, hvor jeg sov meget lidt, fordi den var så fantastisk.

Hav en fantastisk mandag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *