5 funfacts om Vicenza

Vi skal også til Vicenza, har jeg besluttet. Der er jo en milliard ting, vi skal se! Som backup må jeg hellere lige checke, hvor man kan købe is henne, så de andre 4 i familien også hygger sig….

Byen ligger i Veneto-regionen, samme region som Lazise, Padova og Venedig. Den skønnes at være 2300-2500 år gammel, har etruskiske rødder og er hen ad vejen blevet assimileret af den romerske republik. I dag er der kun tre broer og nogle rester fra akvædukter tilbage fra den romerske indflydelse.

Her er 5 funfacts om Vicenza, som jeg glæder mig meget til at besøge:

  1. JUHUU SÅ KOM VI TIL DET: Der var en meget stor kamp i Vicenza under 1. Verdenskrig og OGSÅ UNDER 2. VERDENSKRIG!!!! Faktisk er det den by i Veneto-regionen, der blev mest ødelagt af de allieredes bombninger, der døde over 2.000 civile
  2. Vicenza ligger på UNESCOs verdensarvsliste. Det gør den, fordi den er adoptiv-hjemby for arkitekten Andrea Palladio, som menes at være en af de største arkitekter nogensinde. I 2010 blev han erklæret “Father of American Architecture” af Kongressen, så hans indflydelse er ikke ubetydelig . Så derfor er der selvfølgelig 23 bygninger i Vicenza, han har været arkitekt på. Jeg tænker så ikke, vi behøver at se alle 23….
  3. Hvis du nogensinde har overvejet, om romerne i deres togaer har det som skotterne, så kan du se svaret i Palazzo Chiericati, som er Vicenzas kunstgalleri. Der er en fresco i loftet som forestiller Apollon og Diana, malet af Domenico Riccio. Længere nede kan du se svaret på, hvad der er under kilten. Jeg SKAL se det i virkeligheden. Børnene vil jo også gerne vide svaret…
  4. Den amerikanske skuespillerinde, Amy Adams, er født i Vicenza. Hvem kunne dog vide det
  5. Bedste issted at dømme efter anmeldelserne er Il Gelataio di Vicenza. Udelukkende gode anmeldelser og 10 minutters ventetid. Jeg tænker så ikke, vores børn er interesseret i kvalitet, hvis de skal vente 10 minutter.
Billede af Apollon og Diana
Svaret på, hvad der gemmer sig under togaen

Hav en fantastisk tirsdag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *