De 10 bedste krimier, jeg har læst

Nu er jeg jo under 90 år og læser derfor ikke så mange krimier, som pensionisterne gør. Ikke desto mindre kan jeg godt lide at læse krimier. Der er nogle forfattere, jeg aldrig læser af forskellige årsager. Nogle er ikke så gode til det med plottet (man kan regne det ud, inden man har læst 50 sider. Ikke cool). Andre har et sprog, der er for lavt. Nogle har et søgt sprog.

Og så er der de forfattere, jeg altid læser. Som jeg ved, aldrig fejler. Og jeg har udvalgt de 10 bedste krimier blandt disser forfattere. Og til mit store held skriver de fleste af dem stadig masser af bøger. De fleste er på engelsk, det er det, jeg læser mest.

Her kommer de 10, i vilkårlig rækkefølge:

  1. Jerker Eriksson – Kragepigen: Det er en trilogi og forfatterne har ikke skrevet yderligere bøger. DESVÆRRE! Min mor gav mig alle tre på en gang og hvilket held. Jeg læste alle sammen lige efter hinanden, så hurtigt som overhovedet muligt, fordi de er virkelig velskrevne og medrivende
  2. Robert Bryndza – The Girl in the Ice: Forfatteren har også skrevet en anden krimiserie og en chicklit. Der er pt. 6 bøger i denne serie om Erika Foster. De er fantastiske! Jeg forudbestiller på Amazon, så snart jeg ser, han har en ny bog på vej, lige meget hvad de koster. Jeg har kun oplevet, de var pengene værd
  3. Paula Hawins – The Girl on the Train: Denne bog overraskede mig virkelig meget, som den gjorde med resten af verden. Virkelig velskrevet og overraskende slutning
  4. Karin Slaughter – Blindsighted: Første del i serien om Grant County og optakt til en serie om Will Trent og Sara Linton. Hun skriver simpelthen så godt og har også skrevet flere stand alone-krimier.
  5. Umberto Eco – In the name of the Rose: En klassiker. Jeg læste den som 13-årig og den slog benene helt væk under mig. Den er virkelig god, og personligt synes jeg, det er den bedste af hans bøger
  6. Stephen King – Mercedesmanden: Stephen King har skrevet andre krimier, bl.a Dolores Claiborne og Misery; men denne hæver sig altså op til de helt store krimiforfattere. den er så spændende og fri for det sprog, han har indført i sine senere bøger og som jeg synes er for lavt til, jeg gider beskæftige mig med. Selv min mor elsker den
  7. Lars Kepler – Hypnotissøren: Jeg har læst alle af forfatterparret Lars Kepler. De er vildt gode, denne er den første i serien om Joona Linna. Et altid overraskende plot og udvikling i personerne undervejs. What’s not to like?
  8. Robert Galbraith – The Cuckoo’s calling: Jeg elsker alle bøgerne i denne serie og har det med dem, som jeg har det med Robert Bryndza. Jeg forudbestiller dem, så snart jeg ser man kan.
  9. Alice Sebold – The Lovely Bones: En sørgelig og alligevel så god og velskrevet krimi. Den er vist også filmatiseret, men jeg har ikke set den. Det kunne være jeg skulle, eftersom jeg alligevel havde tænkt mig at genlæse den. Og for 5 sekunder siden opdagede jeg, det er en Peter Jackson-film, så nu er jeg jo nødt til at se den
  10. Patrick Süskind – Parfumen: Den er jo FANTASTISK! Hvor er den fascinerende, ulækker, kvalmende, sørgelig, medrivende. Den vækker simpelthen på mange følelser i mig, at den er på højde med fin kunst. Den kan virkelig anbefales. Ikke filmen, bøgen vækker mange flere følelser

Hav en fantastisk mandag.

Hilsen Stine

Author

stine@xn--blogogbger-6cb.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Manne og Mandse#16

juni 18, 2021

Manne og Mandse#17

juni 23, 2021